Du och din peruk (jag var såå tvungenXD)

När du får hem en ny peruk
 
X. Inga hastiga rörelser, klappa den lite försiktigt. Låt den veta att du ska ta hand om den, få den att känna sig säker-Känn dess fibrer under och mellan fingrarna.
 
X. Försök att ta på den lite försiktigt- alltid med en *wigcap under. Titta lite på er tillsammans i spegeln. Och om det inte ser bra ut första gången, oroa dig inte. Ingen av er är ännu vana vid kontakten! Och du ser aldrig ut för den första gången, det kommer bli fint! Med lit styling och make up kan du skapa en hel-grym look!
 
X. Kolla heatresistence! Om du är osäker, prova med en plattång- inte för hög värme- prova längst ner i topparna på peruken! _ALDRIG I LUGGEN_ eller om du har klippt till den lite ta en slinga som du klippt av redan och prova på den.
Note: om rök förekommer eller om materialet bränns vid- Den är nog inte heatresistence... Sorry.
Kankelon brukar vara heatresistence. Men kolla alltid upp det!! 
 
(Jag ansvarar inte för möjliga skador som kan förekomma när du varken klipper eller använder värmeverktyg på din peruk! Jag sa inte åt dig att ta dig an det svåra livet som fattig cosplayare!!) ..(XD)
 
X. Styla till och ge dig ut i världen, skrämm din morsa till att tro att ditt hår är klippt, blått eller annat. Lura dina vänner till att du är en ny elev på skolan från Ryssland (även om de kommer på dig-fortsätt som om du ändå är den där ryssen!)
 
x.När du stylar! Om du är nybörjare, ta det jävligt kallt! Det kommer uppenbarligen aldrig växa ut på nytt som vanligt hår, det är som barbisarna när man var liten -skitsnygga i håret eller förstörda och man ville inte leka med dem längre!
 
x. Köp gummisnoddar som är såna där väldigt små och nätta. Såna som typ spricker om man drar lite för mycket. ''märk ut'' vart du ska klippa, sedan sätter du en extra snodd typ en centimeter (eller mer) under den första längre ner på slingar du märkt. och klipper där först-prövar på peruken- sen kan du klippa sakta, sakta om det behövs!
 
x.Klipp aldrig om du är övertrött eller i stress! Ta gott om tid på dig!
 
x. Ha gärna ett perukhuvud i frigolit eller liknande som man kan ''pinna'' ner peruken i och det blir lättare att klippa peruken på den än på huvudet, men prova den ofta emellan åt! Ha uttunningssax och andra för att prova dig fram. -Gör inte illa dig eller din nya vän! Säkerheten först!
 
 
X. Vilka medel använd för styling?
Ja, hitta en bra hårspray-vax! Pröva dig fram! Beror helt på vilket karaktär du gör och hur krävande dennes hår är!
 
X. Tvättning! När du tvättar din peruk. En ljummen sköljning brukar fungera! Sedan ska den lufttorkas!! När den senare är torr(are) kan du borsta ut den... men HÖJJ!!! NEj, vad fan tror du att du gör?! *suck* ska du ha en peruk- oavsett fibrer ska du ha en riktig borste! Tror du det är vilket hår som helst?! NEJ! Du ska ha en perukborste! Den har ståltänder och sliter inte lika mycket på håret! Finns ofta att köpa på exempel Glitter eller andra kosmetik.
 
X. Ha kul tillsammans! Och om du skaffar fler, ta hand om dem alla lika!
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
~Jag dörXD.... Hade så tråkigt för det här.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0